EXINTA is gestart in januari 2018. De naam is afkomstig uit het Grieks en betekent “zestig”. Ik vond deze naam daarom goed passen bij mijn huidige status als pensionado. Retired but far from tired, daarom wil ik mijn kennis en ervaring blijven inzetten zolang ik er voldoening in vind.

EXINTA beschikt over een netwerk van hooggekwalificeerde specialisten. (Where Knowledge Meets)

Tot mijn pensioen in 2017 werkte ik jarenlang bij Philips Healthcare, de laatste 10 jaar voornamelijk als technisch specialist op het gebied van Computed Radiography, Surgery, Beeldkwaliteit, en DICOM-computernetwerken.

Tijdens mijn elektronicaopleiding waar ik alles leerde over elektronenbuizen, transistoren en analoge techniek raakte ik al snel geïnteresserd in het ontwerpen en bouwen van audio apparatuur. Voor HiFi was de uitdaging om de meest ruisarme versterker met daarbij ook nog de minste vervorming te ontwerpen. Bij bouwprojecten voor de plaatselijke beatband ging het er weer meer om een systeem met zoveel mogelijk geluid/herrie te produceren. In die tijd leerde ik ook veel over professionele studio-apparatuur zoals onder meer regietafels en PA-systemen.